Ravintola Vänmanni

Oulun kaupunginteatterin ravintola Vänmanni koki elokuussa muutoksen niin ilmeen kuin toimintojenkin osalta. Muutos toteutettiin yhteistyössä Kanrestan ja teatterin kanssa.

Ravintolan muutosprojektissa ravintolan ilme ja toiminnallisuus tuotiin vastaamaan tämän päivän tarpeita. Päivityksessä huomiotiin elinkaariajattelu ja Kanrestan ekologiset arvot hyödyntämällä mahdollisimman laajasti olemassa olevia tuotteita. Esimerkiksi teatterin Yrjö Kukkapuron designtuolit saatiin käyttöön verhoilun uusimisella.

”Uudet tilat ovat tuntuneet hyviltä näin muutaman viikon käytön jälkeen. Olemassa olevien pöytien ja Kukkapuron tuolien päivitys toi yhdessä muiden muutoksien kanssa tilaan lämpöä ja tunnelmaa,” kertoo Vänmannin ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesu. ”Arvostamme suuresti sitä, että remontissa hyödynnettiin olemassa olevaa kalustusta  ja huomioitiin ekologisuus”, Pesu jatkaa.

Päivitettyjen kalusteiden ja maalattujen seinäpintojen lisäksi ravintolan muutoksessa satsattiin myös valaistukseen. Uusi valaistus luo tunnelmaa ja viihtyisyyttä, sekä kutsuu kadulta ja mereltä peremmälle.

Muutosprojekti toteutettiin budjetti- ja aikataulutakuulla ilman, että ravintolan toimintaa tarvitsi keskeyttää. Kalustus- ja valaistussuunnitelmasta vastasi Promakers Oy. Interior Consulting vastasi hankinnasta, toteutuksesta ja projektinjohdosta.

Oulun kaupunginteatterin ravintola Vänmannin remontissa hyödynnettiin olemassa olevaa kalustusta. Esimerkiksi Yrjö Kukkapuron designtuolit päivitetiin uudelleen verhoilulla.
Ravintola Vänmannin remontti toteutettiin niin, ettei se häirinnyt ravintolan päivittästä toimintaa.