Sairaalakahvilan ilmeen päivitys

Toteutimme Kanresta Oy:n Oulun kaupunginsairaalan kahvilan muutosprojektin Kanrestan tiimin ideoiden ja tarpeiden pohjalta. Aikataulutakuulla toteutetun projektin asennukset alkoivat 1.10. kello 15 ja tila luovutettiin valmiina jo 5.10. kello 13 ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesulle.

Projektin aikana kaikki ravintolan ja aulan 157 asiakaspaikkaa uusittiin valoisiksi ja lämpöisiksi. Olemassa olevia kalusteita hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan ja näin muun muassa buffavaunut saivat uuden ilmeen pintojen uusimisella.

Kaupunginsairaalan kahvion remontti toteuttiin kahvion 20. palvelusvuoden kunniaksi . Tavoitteena oli tuoda tilaan lisää lämpöä ja valoisuutta ekologisesti. Olemassa olevia kalusteita hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan ja muun muassa pöytärungot uusiokäytettiin. Uusissa hankinnoissa korostettiin kierrätettävyyttä ja maksimaalista käytettävyyttä. Lisäksi materiaalivalinnoissa korostui hygieenisyys ja puhdistettavuus: esimerkiksi välisienin printtikuvio on pyyhittävä.

– Oli yhdet elämäni parhaat päivät nuo viisi vuorokautta Oulussa. Sairaalan asiakkaat ja työntekijät kurkkivat oviaukosta ja ihastelivat aulan lämmintä ilmettä ja pehmeitä tuoleja entisten kovien sijaan. Tuntui että edesautamme heitä jo omissa murheissaan paranemaan, kertoo projektin toteutuksesta vastannut Interior Consultingin Esa Paasonen.

Kahvilan remontin suunnittelu aloitettiin keväällä 2019 ja tavoitteena oli erityisesti lisätä aulatilaan asiakaspakkoja. Pandemian myötä aulaan toteutettiin turvallinen väljyys sekä pisara- ja äänikatkona toimivat tilanjakajat. Tuoreena linjauksena istumapaikkoja on vielä harvennettu 50 prosenttiin. Sairaalakahvilassa muistutetaan sekä ohjeistuksin että lattiatarroituksin turvaväleistä, joiden tarve korostuu erityisesti lounasaikaan.

– Kanresta konseptoi ruokatarjontansa aina ravintolakohtaisesti. Sairaalakahvilassa käy tällä hetkellä päivittäin noin 300 asiakasta lounaalla. Noin neljäsosa asiakkaista ottaa take-away-lounaan mukaan osastolle. Viiden viikon kiertävään listaan ei asiakkaiden mukaan haluta muutoksia, ja tästä pidämme kiinni, kertoo ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesu.

Lue Kanrestan julkaisu kokonaisuudessaan Kanrestan sivuilta tämän linkin kautta.

Aula ennen remonttia ja remontin jälkeen.
Kahvio ennen remonttia ja remontin jälkeen.
Kahvio ennen remonttia ja remontin jälkeen.

Suunnitelman kohteeseen tekivät Riikka Fransila ja Asta Granberg Promakers Oy:stä, asennukset hoiti NLR Projekti Asennus Oy Aleksi Jokihaaran johdolla ja kohteen sähkö- ja putkityöt toteutti Caverion Oulu. Kiintokalusteet valmisti ja asensi Restamaster Oy ja teippaukset toteutti Coloro Oy. Kiitos kaikille erinomaisesta yhteistyöstä!

Kanrestan Oulun kaupunginsairaalan kahvion lähtötilanne ennen remonttia.
Oulun kaupunginsairaalan kahvion remontti toteutettiin Kanrestan tiimin ideoiden ja tarpeiden pohjalta lisää valoa ja lämpöä.
Väliseiniä päällystettiin paloturvallisella ja pyyhittävällä printtikuviolla.
Kaupunginsairaalan aulaa ennen uudistuksia..
Oulun kaupunginsairaalan aula muutoksien jälkeen.
Ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesu ottaa valmiit tilat vastaan Promakersin Riikka Fransilalta ja Interior Consultingin Esa Paasoselta viiden remonttipäivän jälkeen.