Sairaalakahvilan ilmeen päivitys

Oulun kaupungin sairaalan kahvio sai tehoremontin 20. palvelusvuoden kunniaksi. Tavoitteena oli tuoda tilaan lisää lämpöä ja valoisuutta ekologisesti. Olemassa olevia kalusteita hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan ja muun muassa pöytärungot uusiokäytettiin. Uusissa hankinnoissa korostettiin kierrätettävyyttä ja maksimaalista käytettävyyttä. Lisäksi materiaalivalinnoissa korostui hygieenisyys ja puhdistettavuus: esimerkiksi välisienin printtikuvio on pyyhittävä.

– Oli yhdet elämäni parhaat päivät nuo viisi vuorokautta Oulussa. Sairaalan asiakkaat ja työntekijät kurkkivat oviaukosta ja ihastelivat aulan lämmintä ilmettä ja pehmeitä tuoleja entisten kovien sijaan. Tuntui että edesautamme heitä jo omissa murheissaan paranemaan, kertoo projektin toteutuksesta vastannut Interior Consultingin Esa Paasonen.

Kahvilan remontin suunnittelu aloitettiin keväällä 2019 ja tavoitteena oli erityisesti lisätä aulatilaan asiakaspakkoja. Pandemian myötä aulaan toteutettiin turvallinen väljyys sekä pisara- ja äänikatkona toimivat tilanjakajat. Tuoreena linjauksena istumapaikkoja on vielä harvennettu 50 prosenttiin. Sairaalakahvilassa muistutetaan sekä ohjeistuksin että lattiatarroituksin turvaväleistä, joiden tarve korostuu erityisesti lounasaikaan.

– Kanresta konseptoi ruokatarjontansa aina ravintolakohtaisesti. Sairaalakahvilassa käy tällä hetkellä päivittäin noin 300 asiakasta lounaalla. Noin neljäsosa asiakkaista ottaa take-away-lounaan mukaan osastolle. Viiden viikon kiertävään listaan ei asiakkaiden mukaan haluta muutoksia, ja tästä pidämme kiinni, kertoo ravintolatoimenjohtaja Tiia Pesu.

Lue alkuperäinen julkaisu kokonaisuudessaan Kanrestan sivuilta tämän linkin kautta.

Aula ennen remonttia ja remontin jälkeen.
Kahvio ennen remonttia ja remontin jälkeen.
Kahvio ennen remonttia ja remontin jälkeen.